tisdag 28 juli 2015

Hollywoods intresse för fotbolls-vm

Fotbolls-VM i Brasilien når fler än någonsin. Något som delvis beror på att fotbollen de senaste åren slutligen erövrat alla kommersiella marknaders heliga graal – den amerikanska. Gruppspelsmatchen mellan Portugal och USA slog tittarrekord och sågs av 18,2 miljoner amerikaner.
Som ett kvitto på att amerikanerna omfamnat ”soccer” på allvar planeras nu en Hollywood-film baserad på årets turnering, skriver The Guardian. Handlingen kretsar kring den kurir som fick flyga till Brasilien med tre miljoner dollar i kontanter för att få Ghanas VM-lag att fortsätta spela.
”Världen har fotbollsfeber och Hollywood är smittat.” säger filmens manusförfattare Darryl Wharton-Rigby.
Samtidigt planerar Warner Brothers en remake av ”Escape to Victory” från 1981, om krigsfångar som tvingas spela mot tyska fotbollslandslaget under andra världskriget.

Vissa historier från världsmästerskapet i Brasilien är nog dock knappast Hollywood-material. Man kan bara hoppas att någon vänder kameran mot de som protesterat mot att pengarna läggs på den dyra turneringen i stället för på vård och skola eller berättar om de arbetare som fått sätta livet till under byggandet av arenorna.

(Publicerad i Aftonbladet juli 2014)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar